среда, 14 февраля 2024 г.

Книжкові дарунки

 Цьогорічний День дарування книг також не пройшов без подарунків - бібліотека поповнилася двома художніми книгами відомих авторів та двома цікавенними книгами нон-фікшн. Знайомтесь!



Стівен Кінг «Казка»
: роман                       Сімнадцятирічний Чарлі Рід, який дитиною втратив матір, однак навчився давати собі раду ще й доглядати батька-алкоголіка, порятував відлюдькуватого сусіда Говарда Боудітча та найнявся до нього на роботу. Там хлопець знайшов собі вірного друга – собаку Радар. І це була б звичайнісінька історія, якби не загадковий сарай біля будинку містера Боудітча, зсередини якого час від часу долинають дивні звуки… У який світ потрапить Чарлі через виявлений у сараї портал і проти якого зла йому доведеться боротися? Ідея цієї «казки», як і будь-якої іншої, напрочуд проста й очевидна: будь добрим і відважним, герою, любов здатна подолати все, навіть у найтемніші часи…


 Мегг Гейг «Опівнічна бібліотека»: роман

Десь між життям і смертю існує бібліотека з незліченними книгами. І кожна з них – це історія паралельної реальності. В одній книзі викладена історія вашого життя таким, яким воно є; в інших – історії життів, які ви могли б прожити, якби в певний момент наважилися щось змінити. Уявіть, що у вас з’явилася можливість піти в таку бібліотеку і переглянути всі варіанти…

Нора Сід – одна з тих, хто отримав такий шанс. Обираючи книги в Опівнічній бібліотеці, Нора проживає свої нові життя – ті, в яких зробила інший вибір:   стала науковицею, спортсменкою, рок-зіркою, вірною дружиною… Та чи виявиться хоча б одне з цих життів кращим за те, яке вона має?


Майк Маллейн «Верхи на шатлі»

У 1978 році першу групу астронавтів космічного шатла – двадцять дев’ятеро чоловіків і шестеро жінок, які проведуть у НАСА найбурхливіші роки програми космічних шатлів – представили публіці. Серед них був полковник ВПС США Майк Маллейн, який у своїх мемуарах «Верхи на шатлі» розвіює героїчний ореол навколо корпусу астронавтів і зображує їх такими, якими вони є – звичайними людьми.

Історії Маллейна часом непристойні, часто комічні, але завжди цікаві. Він яскраво описує всі аспекти досвіду астронавта, та є жорстоко чесним у своїй критиці керівництва НАСА, чия помилка призвела до катастрофи «Челленджера» у 1986 році та загибелі чотирьох членів його групи. «Верхи на шатлі» - це весела, щира історія життя в усій його доленосній невизначеності.

 Майкл Бентон «Динозаври. Новий погляд»

За останні двадцять років вивчення динозаврів перетворилося на справжню наукову дисципліну. Нові технології розкрили секрети, приховані в доісторичних кістках, які раніше годі було передбачити. Тепер ми можемо визначити колір динозаврів, силу їхнього укусу, максимальну швидкість і навіть те, чи піклувалися вони про дитинчат.

У книзі «Динозаври. Новий погляд» провідний світовий палеонтолог, професор Брістольського університету Майкл Джеймс Бентон розповідає, як найновіші винаходи змінюють наше уявлення про динозаврів, перетворюючи палеобіологію зі сфери туманних припущень на одну з найточніших біологічних наук. Серед іншого в книзі розповідається про те, як знаходять і розкопують останки динозаврів, і як за скам’янілими рештками реконструюють їхні кольори, зріст, раціон та поведінку. Розповідь Бентона доводить, що динозаври, хоч і давно вимерли, все ще залишаються частиною нашого світу.

 Приходьте в бібліотеку, вибирайте книжки та насолоджуйтесь читанням новинок!


Комментариев нет:

Отправить комментарий